سایت مجله فرهنگی وبلایت
عمر خیرت

عمر خیرت آهنگساز و پیانیست مصری و قطعه اشتیاق

عمر خیرت عمر خیرت بخصوص با موسیقی فیلم هایش شهرت جهانی یافته است. آهنگهایی که خیرت برای فیلم ها و سریالهای تلوزیونی مصر ساخت، اّهنگسازی تلوزیونی رو وارد عصر جدیدی در بین کشورهای عرب کرد. خیرت آهنگساز و رهبر کنسرواتور مصر هم هست زندگینامه عمر خیرت ( Omar khayrat)  آهنگساز ، پیانیستت و بناینگذار ارکستر مصری […]

یکشنبه 06 آذر 1401

موسیقی محلی

موسیقی بومی یا محلی و یا فولکلر ، ضرباهنگِ تاریخِ شفاهیِ یک سرزمین

موسیقی محلی، ما را به عمق تاریخ می برد. ما را همسایه پیشینیانمان می کند و هم داستان هموطنانمان. لباس فرهنگ ها و خرده فرهنگ های پنهان شده در قفسه های تو در توی روزمرگی ها را به ما می پوشاند.
این میراث کهن بجا مانده از نفس های گرم مردمان کشورمان را باید روی چشم بگذاریم. هر کسی در هر اقلیمی باید پاسدار این گنجینه گرانبها باشد.
موسیقی فولکلریک ، راهی ست برای باز نگهداشتن دریچه خاطرات از فرهنگ گذشته به روی انسان امروز…

جمعه 16 اردیبهشت 1401

فرهنگ موسیقی

فرهنگ موسیقایی ایران ؛ هر آهنگ را چه وقت گوش کنیم؟

در موسیقی سنتی ایران برای صبح ها یک نوا ساخته شده و برای عصر و شامگاه نوایی دیگر! در این مطلب ضمن آشنایی با تاریخچه موسیقی ایرانی می توانید با آشنایی با معنی و مفهوم هر دستگاه حساب شده تر موسیقی گوش کنید و البته لذت بیشتر ببرید.
موسیقی ایرانی دارای قواعد خاص خود است؛ قواعدی برآمده از فرهنگ و دیدگاه ایرانیان نسبت به دنیای اطرافشان.

چهارشنبه 07 اردیبهشت 1401

صدای سکوت را بشنوید

«صدای سکوت هدیه من به شما عزیزانم در این شب سرد و دل انگیز است.
تولید این کار به قصد شب یلدا و با انگیزه ی پرکردن لحظات شاد یلدایی شما انجام شده ،
ممنونم از همراهی و توجه همیشگی شما به خودم ، امیدوارم که دوست داشته باشید…

یکشنبه 07 دی 1399

لاک تراشی ؛ بوی چوب در ضرب تیشه

لاک تراشی پیشه ایرانی و میراث فرهنگی ایران است. لاک تراشان در شمال کشور با دانش بومی و تجربه خود چوب انتخاب می کنند و محصولات متنوع با آن می سازند که در گذشته جزئی از اسباب ضروری زندگی بود اما حالا به صنایع دستی می شناسند. در مجله فرهنگی وبلایت در قسمت پیشه ایرانی درباره لاک تراشی بخوانید. این شغل هزاران ساله از دسته میراث نیازمند به احیا و توجه فوری است.

یکشنبه 16 شهریور 1399

ریشه ضرب المثل آدم دو دره باز از کجا آمده؟

آدم دو دره باز از آن ضرب المثل های نقلی و جمع‌ وجور است که یک دنیا حرف با خود دارد و گوینده آن را می‌توان ادم زبده‌ای دانست که گرم و سرد روزگار را چشیده و در قامت یک فرشته نجات قصد دارد تا شما را از خطرات و آسیب‌های آدم دودره باز حفظ کند. آدم دو دره باز حکایت آدم‌های جذابی است. در مجله فرهنگی وبلایت از ریشه ضرب المثل آدم دو دره باز و سایر ضرب المثل های فارسی بخوانید. وبلایت گنجینه آئین های ایرانی است.

یکشنبه 25 خرداد 1399

ریال دوزی

ریال دوزی، هنر زنان عشایر و کاربردهای غیر ریالی آن

ریال دوزی از هنرهای سنتی و قدیمی در پوشاک ایرانی است.هنری برای پوشش های زنانه. لباس های ریال دوزی شده را می پوشیدند ، نه فقط برای زیبایی
که مدیریت هزینه خانوار  و حساب  و کتاب زندگی ، به عهده بانوان بود. از پیشینه این هنر و راه های نگهداری و شستشوی لباس های محلی در وبلایت بخوانید.

یکشنبه 04 خرداد 1399

سنگ کسی را به سینه زدن از کجا آمده

سنگ دیگری را به سینه زدن یکی از ضرب المثل های فارسی است که در ادبیات روزمره هنوز هم خیلی استفاده می شود. ضرب المثل سنگ دیگری راه به سینه زدن مثل هر ضرب المثلی ریشه در حکایت و داستانی دارد. در این صفحه از مجله فرهنگی وبلایت از اینکه این مثل از کجا در فرهنگ ایرانی متولد شده بخوانید.

جمعه 02 خرداد 1399

فیلم سینمایی هزار پا

نقد فیلم سینمایی هزارپا ، گران ترین هزارپای ایران

هزارپا ، فیلمی از ابولحسن داوودی به تهیه کنندگی رضا رخشان است. در ایام اکران این فیلم گفته می شد که پرفروش ترین فیلم کمدی تاریخ سینمای ایران است. فیلم سینمایی هزار پا با انتقادات اهالی فرهنگ و هنر و رسانه مواجه بوده و از آن به عنوان طنز مبتذل یاد شده است. در صفحه تالار هنر مجله فرهنگی وبلایت نقد این فیلم را بخوانید.

پنجشنبه 01 خرداد 1399

فیلم سینمایی کاتیوشا

نقد فیلم سینمایی کاتیوشا

فیلم سینمایی کاتیوشا ساخته علی عطشانی است و در ژانر سینمایی کمدی به روی پرده سینمای ایران رفته است. این فیلم که محصول سال ۹۶ است داستان مردی ملقب به علی کاتیوشا ست که از رزمندگان دوران جنگ بوده است و حالا با انتشار پست هایی در اینستاگرام به فضای موجود سیاسی و اقتصادی کشور انتقاد دارد. نقش علی کاتیوشا در این فیلم را هادی حجازی فر بازی کرده است. در صفحه تالار هنر مجله فرهنگی وبلایت نقد فیلم سینمایی کاتیوشا را بخوانید.

چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399

جلوه های ویژه بصری

فریب نگاه

۷۰۰۰ سال پیش، ظاهرا تصاویری روی یه سری دیوار نقاشی میشده ؛ آدما نشون میدادن چجوری میشه چه حیوونی رو شکار کرد؛ حاصل فتح و شکار و روش توفیقشونو به نمایش میذاشتن؛ اما خب…  ۷۰۰۰  سال پیش،  ظاهرا تصاویری روی یه سری دیوار نقاشی میشده ؛آدما نشون میدادن چجوری میشه چه حیوونی رو شکار کرد؛حاصل فتح […]

سه شنبه 30 اردیبهشت 1399

نقدی بر فیلم سینمایی بنفشه آفریقایی

بنفشه افریقایی ، ساخته مونا زند حقیقی است به تهیه کنندگی علیرضا شجاع نوری ؛ بازیگر سرشناس فیلم روز واقعه . بنفشه افریقایی را سال ۹۶ ساخته اند. مونا زند حقیقی بعد از فیلم عصر جمعه که ۱۳ دور قبل آورد به جشنواره فجر ، امسال بنفشه افریقایی را عرضه کرده است. بنفشه افریقایی ، داستان زنی رنگرز به نام شکوه است که از همسر اولش فریدون جدا شده ، با رفیق او ازدواج کرده و حالا سال هاست که می گذرد.

جمعه 26 اردیبهشت 1399