سایت مجله فرهنگی وبلایت

ریشه ضرب المثل آدم دو دره باز از کجا آمده؟

آدم دو دره باز از آن ضرب المثل های نقلی و جمع‌ وجور است که یک دنیا حرف با خود دارد و گوینده آن را می‌توان ادم زبده‌ای دانست که گرم و سرد روزگار را چشیده و در قامت یک فرشته نجات قصد دارد تا شما را از خطرات و آسیب‌های آدم دودره باز حفظ کند. آدم دو دره باز حکایت آدم‌های جذابی است. در مجله فرهنگی وبلایت از ریشه ضرب المثل آدم دو دره باز و سایر ضرب المثل های فارسی بخوانید. وبلایت گنجینه آئین های ایرانی است.

یکشنبه 25 خرداد 1399

سنگ کسی را به سینه زدن از کجا آمده

سنگ دیگری را به سینه زدن یکی از ضرب المثل های فارسی است که در ادبیات روزمره هنوز هم خیلی استفاده می شود. ضرب المثل سنگ دیگری راه به سینه زدن مثل هر ضرب المثلی ریشه در حکایت و داستانی دارد. در این صفحه از مجله فرهنگی وبلایت از اینکه این مثل از کجا در فرهنگ ایرانی متولد شده بخوانید.

جمعه 02 خرداد 1399

فرهنگ کتابخوانی

چند گام برای عادت به کتاب خواندن

عادت به کتاب خواندن آنقدر هم که فکر می کنیم کارسختی نیست . ایده های بسیاری هست که می توانید متناسب با شرایط خود به پیشنهادهای بالا اضافه کنید. قدم های بعدی را شما بردارید. زمان کافی ندارم . راستش رو بخوای یه کم هم تنبلم .یا خیلی دوست دارم هااا ولی به نظرم به […]

پنجشنبه 25 اردیبهشت 1399

نویسندگان حوزه کودک

نویسندگان حوزه کودک، معمار آینده جهان خواهند بود

دنیای کودکان ، شبیه هم است و رنگی است اما کتاب هایی که کودکی در هوای مه گرفته لندن یا دمای منفی چندین درجه تورنتو تنفس می کند با آن کودک شیرین زبان یزدی یا آفتاب سوخته بلوچستانی در کپر زمین تا آسمان فرق می کند.

در اطراف ما حتما آدم هایی هست که دست به قلم اند.  یک جوری احساسات خودشان را می آورند به قلم که از ذوقی که برای انتخاب واژه ها می کنند طور دیگر،  روحمان پر می شود از حال خوب.

پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399

نخود سیاه

ضرب المثل نخود سیاه از کجا آمد

در فرهنگ عوام وقتی کسی مزاحم است به دنبال نخود سیاه می فرستندش اما اینکه نخود سیاه واقعا وجود خارجی دارد یا خیر باید گفت که نخود سیاه گونه ای از همین نخود معمولی خودمان است با این تفاوت که در قدیم به شکل اولیه اش در زمان برداشت ، عرضه نمی شد یعنی اگر به بازار می رفتی و نخود سیاه می خواستی به ندرت پیدا می کردی

سه شنبه 16 اردیبهشت 1399

بازار تعطیل و بوق سگ!

در قدیم از آنجا که بازار بسیار بزرگ و امکان بازبینی همه جای آن ممکن نبود، نگهبانان، سگ‌هایی درنده و گیرنده داشتند که به «سگ بازاری» معروف بودند. این سگان غیر از مربی خود هر جنبده‌ای را مورد حمله قرار داده و پاچه می‌گرفتند.

سه شنبه 16 اردیبهشت 1399

محمد علی بهمنی

یک غزل از محمدعلی بهمنی؛ همینم کافی ست

محمدعلی بهمنی شاعر و غزل سرای ایرانی است. عشق یکی از مضمون های غزل‌های اوست. خیلی ها معتقدند که غزل‌های بهمنی از سبک و سیاق شعر نیما گرفته شده. در زیر عزل زیبایی با عنوان همینم کافی است را بخوانید.

سه شنبه 16 اردیبهشت 1399

فرهنگ مصرف در گلستان سعدی

اندازه نگهدار یکی از توصیه های موکد قدیمی هاست که در هرچیز و هرکاری مرتب تکرار شده و توصیه شده است. ادبیات فارسی هم پر از حکایات درباره اسراف نکردن و در عین حال خساست نکردن است. به نوعی شیوه درست و بهینه مصرف کردن از ویژگی های سبک زندگی ایرانی است که با توصیه های دینی هم سازگار است. اندازه نگهداشتن فرهنگ شده. هرچند که این روزهای مصرف گرایی در مقابلش قرار گرفته. در این بخش یکی از حکایت های سعدی شیراز درباره اسراف و درست مصرف کردن را می خوانیم. مجله فرهنگی وبلایت گنجینه آئین های ایرانی است.

دوشنبه 15 اردیبهشت 1399

ضرب المثل سنگ ها را وا کندن از کجا آمد

ضرب المثل سنگ ها را واکندن یکی از ضرب المثل های فارسی است که ساخته و پرداخته از فرهنگ ایرانی است. هر ضرب المثل یا زبانزد، ریشه ای دارد که دانستن آن غالبا شیرین است. مثلا سنگ ها را واکندن از کجا آمده و پیشینه تاریخی اش کجاست در این صفحه از مجله فرهنگی وبلایت در دسترس شماست. از ضرب المثل ها چیزهای زیادی می توان یادگرفت.

شنبه 13 اردیبهشت 1399