سایت مجله فرهنگی وبلایت
گنجینه آیین های ایرانی

ادبیات

همه مطالب

ریشه ضرب المثل آدم دو دره باز از کجا آمده؟

آدم دو دره باز از آن ضرب المثل های نقلی و جمع‌ وجور است که یک دنیا حرف با خود دارد و گوینده آن را می‌توان ادم زبده‌ای دانست که گرم و سرد روزگار را چشیده و در قامت یک فرشته نجات قصد دارد تا شما را از خطرات و آسیب‌های آدم دودره باز حفظ کند. آدم دو دره باز حکایت آدم‌های جذابی است. در مجله فرهنگی وبلایت از ریشه ضرب المثل آدم دو دره باز و سایر ضرب المثل های فارسی بخوانید. وبلایت گنجینه آئین های ایرانی است.

یکشنبه 25 خرداد 1399 | 10:53

سنگ کسی را به سینه زدن از کجا آمده

سنگ دیگری را به سینه زدن یکی از ضرب المثل های فارسی است که در ادبیات روزمره هنوز هم خیلی استفاده می شود. ضرب المثل سنگ دیگری راه به سینه زدن مثل هر ضرب المثلی ریشه در حکایت و داستانی دارد. در این صفحه از مجله فرهنگی وبلایت از اینکه این مثل از کجا در فرهنگ ایرانی متولد شده بخوانید.

جمعه 02 خرداد 1399 | 11:26

فرهنگ کتابخوانی

چند گام برای عادت به کتاب خواندن

عادت به کتاب خواندن آنقدر هم که فکر می کنیم کارسختی نیست . ایده های بسیاری هست که می توانید متناسب با شرایط خود به پیشنهادهای بالا اضافه کنید. قدم های بعدی را شما بردارید. زمان کافی ندارم . راستش رو بخوای یه کم هم تنبلم .یا خیلی دوست دارم هااا ولی به نظرم به […]

پنجشنبه 25 اردیبهشت 1399 | 11:40

نویسندگان حوزه کودک

نویسندگان حوزه کودک، معمار آینده جهان خواهند بود

دنیای کودکان ، شبیه هم است و رنگی است اما کتاب هایی که کودکی در هوای مه گرفته لندن یا دمای منفی چندین درجه تورنتو تنفس می کند با آن کودک شیرین زبان یزدی یا آفتاب سوخته بلوچستانی در کپر زمین تا آسمان فرق می کند.

در اطراف ما حتما آدم هایی هست که دست به قلم اند.  یک جوری احساسات خودشان را می آورند به قلم که از ذوقی که برای انتخاب واژه ها می کنند طور دیگر،  روحمان پر می شود از حال خوب.

پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399 | 01:11

گنجینه آیین های ایرانی

موسیقی

همه مطالب

عمر خیرت

عمر خیرت آهنگساز و پیانیست مصری و قطعه اشتیاق

عمر خیرت عمر خیرت بخصوص با موسیقی فیلم هایش شهرت جهانی یافته است. آهنگهایی که خیرت برای فیلم ها و سریالهای تلوزیونی مصر ساخت، اّهنگسازی تلوزیونی رو وارد عصر جدیدی در بین کشورهای عرب کرد. خیرت آهنگساز و رهبر کنسرواتور مصر هم هست زندگینامه عمر خیرت ( Omar khayrat)  آهنگساز ، پیانیستت و بناینگذار ارکستر مصری […]

یکشنبه 06 آذر 1401 | 18:11

موسیقی محلی

موسیقی بومی یا محلی و یا فولکلر ، ضرباهنگِ تاریخِ شفاهیِ یک سرزمین

موسیقی محلی، ما را به عمق تاریخ می برد. ما را همسایه پیشینیانمان می کند و هم داستان هموطنانمان. لباس فرهنگ ها و خرده فرهنگ های پنهان شده در قفسه های تو در توی روزمرگی ها را به ما می پوشاند.
این میراث کهن بجا مانده از نفس های گرم مردمان کشورمان را باید روی چشم بگذاریم. هر کسی در هر اقلیمی باید پاسدار این گنجینه گرانبها باشد.
موسیقی فولکلریک ، راهی ست برای باز نگهداشتن دریچه خاطرات از فرهنگ گذشته به روی انسان امروز…

جمعه 16 اردیبهشت 1401 | 23:28

فرهنگ موسیقی

فرهنگ موسیقایی ایران ؛ هر آهنگ را چه وقت گوش کنیم؟

در موسیقی سنتی ایران برای صبح ها یک نوا ساخته شده و برای عصر و شامگاه نوایی دیگر! در این مطلب ضمن آشنایی با تاریخچه موسیقی ایرانی می توانید با آشنایی با معنی و مفهوم هر دستگاه حساب شده تر موسیقی گوش کنید و البته لذت بیشتر ببرید.
موسیقی ایرانی دارای قواعد خاص خود است؛ قواعدی برآمده از فرهنگ و دیدگاه ایرانیان نسبت به دنیای اطرافشان.

چهارشنبه 07 اردیبهشت 1401 | 05:29

صدای سکوت را بشنوید

«صدای سکوت هدیه من به شما عزیزانم در این شب سرد و دل انگیز است.
تولید این کار به قصد شب یلدا و با انگیزه ی پرکردن لحظات شاد یلدایی شما انجام شده ،
ممنونم از همراهی و توجه همیشگی شما به خودم ، امیدوارم که دوست داشته باشید…

یکشنبه 07 دی 1399 | 10:07

گنجینه آیین های ایرانی

نمایش

همه مطالب

فیلم سینمایی هزار پا

نقد فیلم سینمایی هزارپا ، گران ترین هزارپای ایران

هزارپا ، فیلمی از ابولحسن داوودی به تهیه کنندگی رضا رخشان است. در ایام اکران این فیلم گفته می شد که پرفروش ترین فیلم کمدی تاریخ سینمای ایران است. فیلم سینمایی هزار پا با انتقادات اهالی فرهنگ و هنر و رسانه مواجه بوده و از آن به عنوان طنز مبتذل یاد شده است. در صفحه تالار هنر مجله فرهنگی وبلایت نقد این فیلم را بخوانید.

پنجشنبه 01 خرداد 1399 | 03:27

فیلم سینمایی کاتیوشا

نقد فیلم سینمایی کاتیوشا

فیلم سینمایی کاتیوشا ساخته علی عطشانی است و در ژانر سینمایی کمدی به روی پرده سینمای ایران رفته است. این فیلم که محصول سال ۹۶ است داستان مردی ملقب به علی کاتیوشا ست که از رزمندگان دوران جنگ بوده است و حالا با انتشار پست هایی در اینستاگرام به فضای موجود سیاسی و اقتصادی کشور انتقاد دارد. نقش علی کاتیوشا در این فیلم را هادی حجازی فر بازی کرده است. در صفحه تالار هنر مجله فرهنگی وبلایت نقد فیلم سینمایی کاتیوشا را بخوانید.

چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399 | 02:52

جلوه های ویژه بصری

فریب نگاه

۷۰۰۰ سال پیش، ظاهرا تصاویری روی یه سری دیوار نقاشی میشده ؛ آدما نشون میدادن چجوری میشه چه حیوونی رو شکار کرد؛ حاصل فتح و شکار و روش توفیقشونو به نمایش میذاشتن؛ اما خب…  ۷۰۰۰  سال پیش،  ظاهرا تصاویری روی یه سری دیوار نقاشی میشده ؛آدما نشون میدادن چجوری میشه چه حیوونی رو شکار کرد؛حاصل فتح […]

سه شنبه 30 اردیبهشت 1399 | 06:57

نقدی بر فیلم سینمایی بنفشه آفریقایی

بنفشه افریقایی ، ساخته مونا زند حقیقی است به تهیه کنندگی علیرضا شجاع نوری ؛ بازیگر سرشناس فیلم روز واقعه . بنفشه افریقایی را سال ۹۶ ساخته اند. مونا زند حقیقی بعد از فیلم عصر جمعه که ۱۳ دور قبل آورد به جشنواره فجر ، امسال بنفشه افریقایی را عرضه کرده است. بنفشه افریقایی ، داستان زنی رنگرز به نام شکوه است که از همسر اولش فریدون جدا شده ، با رفیق او ازدواج کرده و حالا سال هاست که می گذرد.

جمعه 26 اردیبهشت 1399 | 18:54

گنجینه آیین های ایرانی

هنرهای تجسمی

همه مطالب

خلاقیت محصول تسلّط است ، نه توهّم !

در مغز ما مدارهایی وجود دارد به نام هیپو کامپ که خاطرات را پردازش می‌کند ، برای ساختن نقشه‌های ذهنی عطرها، بوها، صداها و تصاویر را با هم مرتبط می‌سازد و بطور کلی بر اساس اطلاعاتی که دریافت می کند، برای خودش یکسری پازل ایجاد و خودش آن را تکمیل می کند خلاقیت محصول تسلّط […]

جمعه 26 اردیبهشت 1399 | 14:55

روانشناسی رنگ ما را راهنمایی می کند جذاب تر شویم!

روانشناسی رنگ می گوید : رنگ های تند و گرم ، زودتر به چشم می آید اما رنگ های سرد و ملایم ، بیشتر در ذهن می ماند. در طول روز چقدر با تصاویر گرافیکی روی در و دیوار شهر مواجه می شوید که رنگ های تند دارد؟! همه می خواهند دیده شوند!! گل درشت، […]

پنجشنبه 25 اردیبهشت 1399 | 05:32

گرافیک

نگاه متفاوت یک طراح گرافیک به دنیا

نگاه متفاوت یک گرافیست به دنیا متنی است که به خلاقیت در گرافیک و هنرهای زیبا می پردازد. طراحان گرافیک تمام تلاششان کاربردی کردن زیبایی در زندگی است. دنیا با نگاه متفاوت گرافیست ها زیبا می شود اما چگونه ؟ در مجله فرهنگی وبلایت از دنیای پر از شکل و رنگ و فرم بخوانید.

پنجشنبه 11 اردیبهشت 1399 | 01:09

گنجینه آیین های ایرانی

صنایع دستی

همه مطالب

لاک تراشی ؛ بوی چوب در ضرب تیشه

لاک تراشی پیشه ایرانی و میراث فرهنگی ایران است. لاک تراشان در شمال کشور با دانش بومی و تجربه خود چوب انتخاب می کنند و محصولات متنوع با آن می سازند که در گذشته جزئی از اسباب ضروری زندگی بود اما حالا به صنایع دستی می شناسند. در مجله فرهنگی وبلایت در قسمت پیشه ایرانی درباره لاک تراشی بخوانید. این شغل هزاران ساله از دسته میراث نیازمند به احیا و توجه فوری است.

یکشنبه 16 شهریور 1399 | 20:54

ریال دوزی

ریال دوزی، هنر زنان عشایر و کاربردهای غیر ریالی آن

ریال دوزی از هنرهای سنتی و قدیمی در پوشاک ایرانی است.هنری برای پوشش های زنانه. لباس های ریال دوزی شده را می پوشیدند ، نه فقط برای زیبایی
که مدیریت هزینه خانوار  و حساب  و کتاب زندگی ، به عهده بانوان بود. از پیشینه این هنر و راه های نگهداری و شستشوی لباس های محلی در وبلایت بخوانید.

یکشنبه 04 خرداد 1399 | 21:25

بازی ارگانیک

اسباب بازی های ارگانیک، مثل سنگ

اسباب بازی های ارگانیک در گذشته وسیله بازی بچه ها بود. حالا اسباب بازی های پلاستیکی تولید شده از مواد مصنوعی می دهیم دست بچه هایمان. بازی های محلی مثل  هفت سنگ یا پنج سنگ در آذربایجان نمونه هایی از اسباب بازی های طبیعی هستند. در مجله فرهنگی وبلایت از اسباب بازی های محلی بخوانید. 

شنبه 13 اردیبهشت 1399 | 02:10

اسپند

پرده اسپند، پرده سنتی ارزان ایرانی

خرید پرده از جنس حریر و تور و گیپور در بازار پررونق است اما پرده ارزان که از جنس طبیعت باشد کمتر به چشم کسی آمده. پرده سنتی ارزان ایرانی که از جنس دانه اسپند است هنوز هم در برخی مناطق ایران رایج است. به جز کاربرد پوشیدن پنجره ها و زیبایی طراحی داخلی و دکوراسیون منزل این پرده ها تاثیرات خوب دیگری هم دارد. با پرده های دودی در مجله فرهنگی وبلایت آشنا شوید. وبلایت گنجینه فرهنگ و آئین های ایرانی است.

پنجشنبه 11 اردیبهشت 1399 | 19:35