قَهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بوداده و آسیابشدهٔ گیاه قهوه به دست میآید. گیاه قهوه بومی مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است.
این گیاه از آفریقا به سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت میشود که در درجهٔ اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست، هنگام رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانههای قهوه را برداشت و فرآوری میکنند. دانههای قهوهٔ خشک شده به درجات مختلف برشته میشوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجهبندیهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شدهاست، قهوه کمی اسیدی است و میتواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان گردد.
اما ده نکته در مزایا و خواص قهوه :
١- هر شات اسپرسو دو کالری دارد
٢- بعداز آب، قهوه دومین نوشیدنی دنیاست
٣- در ایتالیا٨٠٪ اسپرسو میخورن و فقط٢٠٪ شیرقهوه؛ درحالی که این تو کشور ما معکوس اجرا میشه!!!!
٤- بوعلی سینا حکیم بزرگ ایران حدود هـزارسال قبل شرح جامعی ازقهوه آورده و از آن برای تحریک بیماران افسرده بهره برده است
٥- تحقیقات ٩ ساله دانشمندان ژاپنی نشان می دهد مصرف منظم قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ٤٨ ٪ کاهش می دهد
٦- قهوه به دلیل داشتن ماده ای به نام "تانن" از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند
٧- قهوه یکی از منابع اصلی آنتی اکسیدان ها در جهت از بین بردن رادیکال های آزاد نیز بشمار می رود
٨- کافئین موجود در قهوه باعث کاهش حس گرسنگی نیز می شود
٩_ تحقیقات نوید بخش افسانه قدیمی : قهوه می تواند مدافع آثار بیماری های آلزایمر و پارکینسون هم باشد
١٠- حدودأ سال ١٦٠٠ میلادی نوشیدن قهوه به عنوان یک داروی گران بها در سراسر اروپا انتشار یافت