سایت مجله فرهنگی وبلایت
محمود فرشچیان

زندگی نامه محمود فرشچیان ؛ هنرمندی که هنرش به ضریح ها گره خورده

محمود فرشچیان یکی از بزرگ ترین نگارگران تاریخ هنر ایران است که به خاطر تکنیک بالا و سبک جدیدش در مینیاتور به نامی جاودانه در هنر معاصر بدل شده است. بیشتر آثار فرشچیان بر اساس اشعار بزرگان، عرفان و مضامین کتب مقدس است. با زندگی نامه محمود فرشچیان در صفحه مشاهیر مجله فرهنگی وبلایت آشنا شوید.

دوشنبه 03 بهمن 1401

سید محمد علی جمالزاده

سید محمد علی جمالزاده، یک قرن دور از وطن، یک عمر برای ایران

۲۳ دی ماه ۱۲۷۰ بود که خدا به سید جمال‌الدین واعظ اصفهانی پسری عطا کرد و او اسمش را گذاشت محمد علی. محمد علی ۱۰ ساله بود که کم کم راه افتاد پا به پای پدر از این منبر به آن منبر و از این جلسه به آن جلسه. در این برو بیا ها پسرک، با افراد مهمی آشنا می شد و با دیدگاه هایی جدی و فرا تر از سنش مواجه!

شنبه 24 دی 1401

خدمات امیرکبیر به ایران در مدتی که صدراعظم بود

سه سال و یک ماه و بیست و هفت روز ، فرصت و زمان کمی است برای ساختن همه چیز از نو ؛ آن هم یکّه و تنها خبر از یار و همیاری لایق که نیست هیچ ؛ اطرافیان هم کارشکنی می کنند. از خدمات امیر کبیر و اصلاحاتی که در این مدت برای ایران انجام داد و  از وضعیت ایران در آغاز صدارت او در مجله اینترنتی وبلایت بخوانید

سه شنبه 20 دی 1401

جهان پهلوان تختی

تختی، جهان پهلوان تختی، خاطره جاری از جوانمرد ایرانی

تختی اگر چه مادری مومنه داشت لیکن آنقدرها هم اهل هیئت و منبر نبود شاید و از قضای روزگار می بایست تا کمر هم در مقابل محمدرضای پهلوی خم می شد تا مدالش را بگیرد، ولی مرید منش مولای جوانمردان بود وقتی در زورخانه، چرخ می زد و کباده می کشید و تا دلتان بخواهد پهلوان بود، جهان پهلوان…

شنبه 17 دی 1401

بابک بیات babak bayat

زندگی و آثار بابک بیات،هنرمندی که آهنگ هایش را زندگی کرد

بابک بیات یکی از تاثیرگذار ترین آهنگسازان موسیقی ما چه قبل و چه بعد انقلاب است. او آثار بسیاری چه برای خوانندگان و چه برای فیلمسازان سینمایی و تلویزیونی ساخته و جوایز مهمی را نیز برای آن ها دریافت کرده. در این مطلب سعی کرده ایم به شناخت جامعی از عملکرد چند دهه ای بابک بیات برسیم که البته گفتن از چنین هنرمندی مجال و مقال بسیار بیشتری می طلبد.

دوشنبه 12 دی 1401

محمد ابراهیم همت

محمد ابراهیم همت ، معلم همه آزادگان مکتب امام حسین علیه‌السلام

همت با لبی تشنه و با جسمی بی خواب و بیتاب، پس از اصابت گلوله توپی در کنارش، شهید می شود و از او پیکری بی سر باقی می ماند.
این شاید اجابت دعایی بود که مادرش، ۲۸ سال قبل تر، در سفر کربلا و در دوران بارداری، کرده بود. محمد ابراهیم کربلایی شد، به سیاق مولایش حسین، اگر چه با احترام و آبرو به وطن بازگشت پیکرش.
همت، نماد غیرت ما ایرانیان است، همت نماد فرزندان سلحشور ایران است. همت، معلم همه آزادگان مکتب امام حسین علیه‌السلام است.

جمعه 02 دی 1401

استاد همایون خرم

روز ویلون، ۲۶ آذر و مروری بر زندگی استاد همایون خرم

او انقدر خوب کار می کند و انقدر نبوغ از خود بروز می دهد که در ۱۴ سالگی به عنوان تک نواز به رادیو دعوت می شود و شروع به تکنوازی می کند!
فراموش نکنید در آن دوران، راهیابی به رادیو یعنی رسیدن به یک قله بلند، آن هم در میان آن همه استاد مسلم نوازندگی، به تکنوازی دعوت شدن، کار کسی شبیه همایون بود فقط…

جمعه 25 آذر 1401

هوشنگ مرادی کرمانی

از هوشنگ تا مجید؛ گذری بر زندگی هوشنگ مرادی کرمانی…

زندگی هوشنگ مرادی کرمانی بالا و پایین زیاد دارد، درست مثل قصه هایش، گفتنش ساعت ها زمان می خواهد، مردی که افتخار ادبیات معاصر ایران است، آثارش به بسیاری از زبان های زنده دنیا ترجمه شده، در کتاب های درسی سایر کشورها نفوذ کرده، جوایز بسیار جدی و مهمی دریافت کرده، یوسنکو را به وجد آورده، سینماگران را سر ذوق آورده و بسیاری از مردم ایران را در مقابل واقعیت رک، ساده، صریح و شفاف از زندگی خودشان قرار داده است.

شنبه 19 آذر 1401

پرتره میرزا کوچک خان جنگلی

سردار جنگل؛ سری که رضاخان ۲۰ سال از بدن، دور نگهش داشت

میرزا یونس استاد سرایی اهل رشت بود. عکسش را احتمالا در کتاب های درسی دیده اید. مردی چشم روشن با زلف های فریِ تقریبا بلند که کلاهی گنبدی شکل روی سرش دارد، همان میرزا کوچک خان خودمان؛ سردار جنگل. سال ۱۲۵۷ به دنیا آمده و ۱۱ آذر ۱۳۰۰ در سرمای کوهای های تالش، بدن یخ […]

جمعه 11 آذر 1401

شهید آیت الله مدرس

سید حسن مدرس، نماینده ای که به مردم کوچه و بازار، گزارشِ روزانه می داد

سید حسن قمشه ای که با نام  مدرس می شناسیم از اولین نمایندگان مجلس در جنبش مشروطه بود. لقب مدرس را به خاطر کلاس های گسترده و پر بحثش به او داده بودند. نمایندگی که چوب ترکه ارباب را خورده بود و برای رهایی از استبداد به دنبال داشتن مجلس ملی برای رآی اکثریت مردم […]

پنجشنبه 10 آذر 1401

مرتضی ممیز

زندگی نامه مرتضی ممیز ؛ طراح گرافیکی که لوگوهایش را بیشتر می شناسید!

مرتضی ممیز از بنیان گذاران رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیباست.او را پدر گرافیک ایران نامیده اند. ممیز با نوآوری های متعدد و استفاده از تکنیک های جدید، تبدیل به یک گرافیست مولف و صاحب سبک شد. او با ابداعات خود، نگاه موجود در جامعه به رشته گرافیک را تغییر داد. با زندگی نامه مرتضی ممیز ، هنرمند متولد شهریور آشنا شوید.

پنجشنبه 04 شهریور 1400

کامبیز درم بخش

کامبیز درم بخش ؛ هنرمند ایرانی با حرف های جهانی

کامبیز درم بخش طراح ، کاریکاتوریست ایرانی است. از نگاه او هنرش ریشه در اعتراض دارد. درم بخش با کوله باری از تجربه همچنان ایده پردازی می کند و نسبت به مسائل فرهنگی و اتقاقات روز دنیا کنش گر است. مجموعه کاریکاتور درباره ویروس کرونا و دردسرهایش از جمله جدیدترین آثار اوست. با زندگی نامه کامبیز درم بخش، شخصیت و آثارش در خیابان مشاهیر آشنا شوید.

چهارشنبه 08 مرداد 1399