محمود فرشچیان یکی از بزرگ ترین نگارگران تاریخ هنر ایران است که به خاطر تکنیک بالا و سبک جدیدش در مینیاتور به نامی جاودانه در هنر معاصر بدل شده است. بیشتر آثار فرشچیان بر اساس اشعار بزرگان، عرفان و مضامین کتب مقدس است. با زندگی نامه محمود فرشچیان در صفحه مشاهیر مجله فرهنگی وبلایت آشنا شوید.
۲۳ دی ماه ۱۲۷۰ بود که خدا به سید جمالالدین واعظ اصفهانی پسری عطا کرد و او اسمش را گذاشت محمد علی. محمد علی ۱۰ ساله بود که کم کم راه افتاد پا به پای پدر از این منبر به آن منبر و از این جلسه به آن جلسه. در این برو بیا ها پسرک، با افراد مهمی آشنا می شد و با دیدگاه هایی جدی و فرا تر از سنش مواجه!
بابک بیات یکی از تاثیرگذار ترین آهنگسازان موسیقی ما چه قبل و چه بعد انقلاب است. او آثار بسیاری چه برای خوانندگان و چه برای فیلمسازان سینمایی و تلویزیونی ساخته و جوایز مهمی را نیز برای آن ها دریافت کرده. در این مطلب سعی کرده ایم به شناخت جامعی از عملکرد چند دهه ای بابک بیات برسیم که البته گفتن از چنین هنرمندی مجال و مقال بسیار بیشتری می طلبد.
او انقدر خوب کار می کند و انقدر نبوغ از خود بروز می دهد که در ۱۴ سالگی به عنوان تک نواز به رادیو دعوت می شود و شروع به تکنوازی می کند! فراموش نکنید در آن دوران، راهیابی به رادیو یعنی رسیدن به یک قله بلند، آن هم در میان آن همه استاد مسلم نوازندگی، به تکنوازی دعوت شدن، کار کسی شبیه همایون بود فقط…
زندگی هوشنگ مرادی کرمانی بالا و پایین زیاد دارد، درست مثل قصه هایش، گفتنش ساعت ها زمان می خواهد، مردی که افتخار ادبیات معاصر ایران است، آثارش به بسیاری از زبان های زنده دنیا ترجمه شده، در کتاب های درسی سایر کشورها نفوذ کرده، جوایز بسیار جدی و مهمی دریافت کرده، یوسنکو را به وجد آورده، سینماگران را سر ذوق آورده و بسیاری از مردم ایران را در مقابل واقعیت رک، ساده، صریح و شفاف از زندگی خودشان قرار داده است.
مرتضی ممیز از بنیان گذاران رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیباست.او را پدر گرافیک ایران نامیده اند. ممیز با نوآوری های متعدد و استفاده از تکنیک های جدید، تبدیل به یک گرافیست مولف و صاحب سبک شد. او با ابداعات خود، نگاه موجود در جامعه به رشته گرافیک را تغییر داد. با زندگی نامه مرتضی ممیز ، هنرمند متولد شهریور آشنا شوید.
کامبیز درم بخش طراح ، کاریکاتوریست ایرانی است. از نگاه او هنرش ریشه در اعتراض دارد. درم بخش با کوله باری از تجربه همچنان ایده پردازی می کند و نسبت به مسائل فرهنگی و اتقاقات روز دنیا کنش گر است. مجموعه کاریکاتور درباره ویروس کرونا و دردسرهایش از جمله جدیدترین آثار اوست. با زندگی نامه کامبیز درم بخش، شخصیت و آثارش در خیابان مشاهیر آشنا شوید.
ابوالحسن صبا از هنرمندان سرشناس موسیقی معاصر ایران است. صبا در نوازندگی ویلون چیره دست بود و صفحات زیادی از تکنوازیها و همنوازیهایش منتشر شده. در مکتب صبا شاگردان زیادی استاد و سرشناس شده اند. در صفحه مشاهیر مجله فرهنگی وبلایت از زندگی نامه ابوالحسن صبا ؛ استاد موسیقی ایران بخوانید. صبا از هنرمندان متولد فروردین است که شما را به خانه اش دعوت کرده است.
نام احمد شاملو به شعر معاصر و شعر سپید گره خورده است. نمیتوان یکی را مورد بررسی قرار داد و دیگری را وانهاد. اما واکاوی نظرات و آثار و زندگی نامهاحمد شاملو، همواره با دریایی خروشان از انتقادها و نظرات موافق و مخالف روبه رو است. این کلام، بیان بیطرفانهای از سرگذشت اوست. در صفحه مشاهیر مجله فرهنگی وبلایت از شاملو هنرمند متولد آذر بخوانید.
پرویز تناولی، مجسمه ساز، نقاش، پژوهشگر هنر، کارشناس فرش و مولف، هنرمندی مطرح در عرصه ی هنر معاصر است. بسیاری از آثار او در موزه ها و گالری های سراسر دنیا در معرض دید قرار می گیرد. تالیفات متعددی در زمینه ی پژوهش هنر از او منتشر شده است. در صفحه مشاهیر مجله فرهنگی وبلایت با این هنرمند متولد فروردین ماه آشنا شوید.
آیدین آغداشلو یکی از تاثیرگذارترین اساتید هنرهای تجسمی ایران در دوره معاصر است. او با مهارت در شاخه های گسترده ای از هنر و ادبیات و تسلط کافی به هنر مدرن غرب و هنر کهن ایران، کارشناسی تمام عیار در زمینه های هنری است. چکیده مهارت و دانش او در آثار و کتاب هایش گنجانده شده تا مورد استفاده نسل های بعد قرار گیرد. در صفحه مشاهیر هنر ایران، زندگی نامه آیدین آغداشلو را بخوانید.