سبزی های فراموش شده

سبزی های فراموش شده

به جز کاهو و کلم و آنچه در انواع سالادها و غذاها مصرف می کنیم خیلی از گونه ها هم هست که تقریبا فراموش کرده ایم سبزی هایی که در گذشته تعداد شان خیلی بیشتر و متنوع تر بود و هنوز هم در بعضی از روستاها مصرف می شود شبدر و یونجه دوتا از آنهاست […]

به جز کاهو و کلم و آنچه در انواع سالادها و غذاها مصرف می کنیم خیلی از گونه ها هم هست که تقریبا فراموش کرده ایم سبزی هایی که در گذشته تعداد شان خیلی بیشتر و متنوع تر بود و هنوز هم در بعضی از روستاها مصرف می شود شبدر و یونجه دوتا از آنهاست که وقتی می شنویم قطعا به یاد غذای دام میافتیم اما واقعیت این است که یونجه را سلطان گیاهان دارویی لقب داده اند خواص این برگ های سبز آنقدر زیاد است که دانشمندان علوم دارویی به دنبال تجزیه و جداسازی مواد موثره و تولید داروهای مختلف از آن هستند یکی از این داروها ، داروهای ضد سرطان است

به جز کاهو و کلم و آنچه در انواع سالادها و  غذاها مصرف می کنیمخیلی از انواع سبزیجات هم هست که تقریبا فراموش کرده ایمسبزی هایی که در گذشته تعداد شان خیلی بیشتر و متنوع تر بود و هنوز همدر بعضی از روستاها مصرف می شودشبدر و یونجه دوتا از آنهاست که وقتی می شنویم  به یاد غذای دام می افتیماما واقعیت این است که یونجه را سلطان گیاهان دارویی لقب داده اندخواص این برگ های سبز آنقدر زیاد است که دانشمندان علوم داروییبه دنبال تجزیه و جداسازی مواد موثره  و تولید داروهای مختلف از آن هستندیکی از این داروها ، داروهای ضد سرطان استیونجه منبع ویتامین و مواد معدنی به حساب می آید چون ریشه هایش نسبت به بقیه گیاهان ، بیشتر نفوذ می کند و حدود ۳ متر پیش می رود در دل خاک و دسترسی بهتری به داخل زمین دارد . در فرهنگ غذایی از یونجه  به عنوان سوپر غذا یاد می شود به خصوص در آفریقای جنوبی، استرالیا، نیوزیلند و انگلستان . تقریبا همه جای زمین ، مستعد رشد یونجه است اما آب و هوای معتدل گرم را بیشتر دوست دارد و در اعتدال به حداکثر رشد خود می رسد. می گویند گیاه یونجه اصالت اش ایرانی است و کشت اش برمی گردد به دوران ایران باستان . بعد از آن حدود ۴۹۰ قبل از میلاد برده می شود به یونان .چینی ها در طب سنتی شان  از برگ یونجه برای از بین بردن زخم ها و تحریک اشتها استفاده می کردند. یونجه ویتامین های ضروری زیاد دارد . ویتامین  A، C، D، E، K طیف کامل از ویتامین B را هم دارد. مس، فولات، منگنز، تیامین، آهن و منیزیم هم در سبزی برگ های یونجه نشسته .یونجه سطح چربی خون را پایین می آورد و به دنبالش کاهش میزان چربی خون اتفاق می افتد .کاهش چربی های مضر خون هم یعنی کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ناشی از سطح کلسترول بالا . ویتامین K  در یونجه بالاست و کمک کننده به سلامت استخوان . بدن ما برای استفاده درست از کلسیم نیاز به ویتامین  در یونجه  K دارد .یونجه همچنین دارویی است که می تواند ما را در برابر پوکی استخوان محافظت کند.گیاه یونجه ، قند خون را هم کاهش می دهد. یونجه برای پایین آوردن قند خون ، کارش را با افزایش آزادسازی انسولین از پانکراس شروع می کند و کم کم سطح قند خون را متعادل می کند . تنها نکته مهم اینکه افرادی که داروهای درمان قند مصرف می کنند یا انسولین تزریق می کنند در استفاده از یونجه باید با پزشک مشورت کنند تا خطری سلامت شان را تهدید نکند . یونجه دردهای شکمی و سوء هاضمه را هم برطرف می کند . کمک کننده هضم غذاست . برگ های یونجه هشت آنزیم دارد که در بدن انسان در گوارش نقش دارد و آنزیم های دستگاه گوارش را ترمیم می کند. از درد کلیه و سنگ اش خلاص تان می کند آنهایی که به فکر زیبایی پوست و جوانی شان هستند ، یونجه را از قلم نیندازند که خشکی و اگزما را برطرف می کند . مصرفش بهترین مرطوب کننده پوست است. ویتامین آ و کلرفیل گیاه یونجه خواص ضد پیری دارد. یونجه در کاهش ریزش مو از طریق خون رسانی به ریشه مو موثر است و موهایی محکم و سالم برایتان به ارمغان می آورد. کلید این سلامت هم به خاطر وجود سیلیس در این گیاه است.اما از یونجه که بگذریم ؛ خواص شبدر هم کم ندارد از یونجه . مهمترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است. البته برای آنها که مستعد سرطان های زنانه اند یا در مراحل درمان قرار دارند حتما باید با مشورت پزشک این گیاهان را مصرف کنند. در فرهنگ گیاهان دارویی ، شبدر تمیز کننده خون و بدن است . سرفه را برطرف می کند.دردهای عضلانی را آرام می کند.تورم پوستی را کاهش می دهددرمان کننده آسم استو برطرف کننده دل پیچهبرای طول عمر و جلوگیری از بیماریهای قلبی شبدر قرمز بخورید.هنوز هم پای حرف های زنان روستایی که بنشینی برایت از برگ های سبزی می گویندکه به فکرت نمی رسد پای ثابت سفره هایشان است مثل همین شبدر و یونجهشاید به خاطر همین است که پزشکان می گویند برای رهایی از خرچنگ سرطان به دامان طبیعت پناه باید برد حالا اینکه این دو گیاه پر خاصیت چگونه با وجود تصور ذهنی ما  می تواند به فهرست سبزیجات مصرفی  بازگردد ، نیاز به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بلند مدت دارد. 

فرستادن دیدگاه