خواهرخواندگی یک قرارداد فرهنگی ست که دو شهر متعهد می شوند تا دو خواهر در رشد فرهنگی ،اقتصادی ، آموزش و ورزش ، بهداشت و سلامت ، گردشگری و محیط زیس به یکدیگر کمک کنند. اولین نشان خواهر خواندگی ، نام گذاری متقابل دو خیابان از هر شهر ، به نام هم است در مجموع شهرهای کره ی زمین ، در حدود 2 هزار و 400 خواهر خوانده دارند.
باغ ایرانی هنر معماری ایرانی است. ساختار باغ ایرانی، اجزای مشخصی دارد. تاریخچه باغ ایران به عمر اولین قنات های ایران گره خورده. قدیمی ترین باغ ایرانی را پاسارگاد می دانند. تعداد باغ های ایرانی در جای جای ایران کم نیست. در این مطلب از مفهوم باغ ایرانی گذر کنید و با برخی از معروف ترین باغ های ایرانی آشنا شوید.
بازارهای قدیمی ایران از میراث فرهنگی این سرزمین است.بازار کلمه ای فارسی است؛ به معنی مکان تعیین قیمت. وقعیت بازارهای ایران معمولا در نزدیکی دروازه مهم شهر یا مسیرهای اصلی قرار داشته. با فهرست بازارهای سنتی ایران در این متن آشنا شوید.
باغ شاهزاده ماهان ، بزرگ ترین و زیباترین باغ ایرانی و از آثار ثبت شده میراث جهانی یونسکو است. می گویند این باغ ایرانی شبیه بهشت است؛ فضایی جذاب با معماری ایرانی. در مجله فرهنگی وبلایت با تاریخچه باغ شاهزاده و جاذبه های آن آشنا شوید.
تکیه دولت از بناهای معماری دوره قاجار است که با کاربردی اجرای تعزیه و عزاداری امام حسین و ایام محرم ساخته شد. تکیه در ایران بیش از دو قرن است که مفهوم ویژه ای دارد. اما سرنوشت این بنای باشکوه با روی کارآمدن پهلوی اول تغییر کرد. در متن کوتاه تکیه دولت؛ تکیه ای که بر باد رفت از ماجرای بزرگترین سالن نمایش ایران و سرنوشتش بخوانید. مجله فرهنگی وبلایت گنجینه آئین های ایرانی است.
میمند – 95 کیلومتری فارس روزهای زندگی را سه قسمت کردند : چهارماه اول سال ، زندگی در مراتع سرسبز اطراف روستا چهارماه دوم ، انتقال سکونت به باغ ها و مزارع و باقیمانده ی روزهای سرد سال ، در بستر طبیعی درون کوه
خانه موزه ابوالحسن صبا یکی از موزه های نام آشنا برای اهالی فرهنگ و هنر است. ابوالحسن صبا وصیت کرده است که خانه اش به موزه تبدیل شود. قبل از اینکه تصمیم به بازدید از موزه صبا داشته باشید بهتر است با حال و هوایش آشنا شوید. در مجله فرهنگی وبلایت با موزه های ایران آشنا شوید.
چینی ها می گویند اگر تخت جمشید مال ما بود به بهترین شکل از آن میراثداری می کردیم ؛ می شد سکوی پرتاب توسعه بیشتر کشورمان . این رویای چینی احتمالا خاطر ما ایرانی ها را بیازارد که چه آرزوها و غلط ها کرده اند این چینی ها !!! در مجله فرهنگی وبلایت از میراث فرهنگی بیشتر بخوانید
لباس اقوام ایرانی تنوع زیادی دارد. لباس محلی ایران بسته به جغرافیا و مردم هرمنطقه از ایران به شکل و رنگی است. تا جایی که چشم کار می کند لر و ترک و بلوچ و فارس این روزها شبیه هم هستند و مثل هم می پوشند. اما کجا و از کی لباس هایمان به هم شبیه شد را در متن زیر از مجله فرهنگی وبلایت بخوانید.
نقل است روزی امیر کبیر با شنیدن خبرشیوع حصبه در ایران وموثر واقع نشدن تلاش ها برای واکسیناسیون کودکان در مناطق روستایی کشور، شروع به گریه کرد . نقل است روزی امیر کبیر با شنیدن خبرشیوع حصبه در ایران وموثر واقع نشدن تلاش ها برای واکسیناسیون کودکان در مناطق روستایی کشور، شروع به گریه کرد […]
قدیمی تر ها یه تیکه نون روی زمین که می دیدن خم می شدن تمام قد بَرِش می داشتن ، می بوسیدن ، می ذاشتن یه گوشه مبادا زیر دست و پای خلق الله بِره قسم که می خواستن بخورن ، بعد لفظ جلاله با « به همین برکت » ، دل طرف شون قرص بود که دوز و کلکی توی کار نیست.
سه سال و یک ماه و بیست و هفت روز ، فرصت و زمان کمی است برای ساختن همه چیز از نو ؛ آن هم یکّه و تنها خبر از یار و همیاری لایق که نیست هیچ ؛ اطرافیان هم کارشکنی می کنند. از خدمات امیر کبیر و اصلاحاتی که در این مدت برای ایران انجام داد و از وضعیت ایران در آغاز صدارت او در مجله اینترنتی وبلایت بخوانید